Hlavná stránka

Návšteva firmy Foxconn v Nitre.

Tak sa to konečne podarilo... Navštívili sme so skupinkou našich žiakov - mechanikov z 3.C, firmu Foxconn Slovakia s.r.o. v Nitre. Ide o elektrotechnický odbor a navštívená firma je čisto elektrotechnický gigant, tak sme mali čo obdivovať. Zrealizovali sme malú exkurziu vo štvrtok 9. júna 2016 do zaujímavej elektrotechnickej pýchy Slovenska. Aj keď je firma pôvodom Taiwanská, na Slovensku je jej pobočka už 20 rokov.

 

Vyrábajú tu momentálne LCD televízory do uhlopriečky 85“ a mali sme tú možnosť nazrieť do rôznych lukratívnych častí firmy, kde nám predstavili v podstate to najlepšie čo práve vyrábali. Bolo nás 11, ale tak akurát. Máloktorá firma sa totiž dokáže prispôsobiť návšteve tak, že počas niekoľkých hodín nám umožnia prejsť aj komplet jej výrobou!

 

Najviac záujmu vyvolala najmä povrchová montáž technológie SMD súčiastok na dosky plošných spojov.

Rovnako zaujímavá bola aj časť firmy Inžinierig, či samotná montážna linka, ale i EMI komora – jedna z najväčších v Strednej Európe, či pracovisko skúšobne. Dozvedeli sme sa množstvo zaujímavostí a nových vecí. Napríklad aj to, ako sa dá vyrobiť 25-tisíc TV denne... A čo je dôležité? Páčilo sa nám tam.

Majstri z OV

 
Čo si vo svojom živote ceníte najviac?